Kam vyrazit | Indická restaurace ČB

Jedná se o můj teprve první článek týkající se místa, kam si myslím, že je dobré zamířit. Hned na začátek bych vám totiž chtěla představit indickou restauraci. Do této restaurace chodím velice ráda, ale pokaždé odtud odcházím naštvaná… 😀

V pátek před Velikonoci jsme se s mamkou a tetou vydaly na oběd do indické restaurace. Cestou do restaurace jdeme pěšky, aby nám vyhládlo, protože nám je jasné, že se zase přecpeme a pohyb dopředu nám neuškodí (čti můžeme toho pak sníst přece víc) 😀 Po nějaké době se dostáváme před restauraci.

Objednáváme

Když jsme zde byli poprvé, tak jsme tu byli celá rodina. Každý z nás si objednal placky a omáčku – to nešlo, opravdu to nešlo sníst. Proto si vždy s mamkou (protože jen my dvě jsme věrné indické kuchyni) objednáváme omáčku na půl – normální porce omáčky má 200g. Objednávám si tedy placku, která nese název ‘Garlic kulcha‘ – je to placka plněná bramborem, sýrem a česnekem. Dále si pak dáváme omáčku s názvem ‘Chicken Badam Passanda‘ – jsou to kuřecí kostky s kari omáčkou a mandlemi. Jde o trošku ostřejší omáčku, pokud byste raději zkusili jemnou omáčku, mohu doporučit ‘Chicken Korma‘. Dále si objednávám mango džus do půl litru s vodou, ale samozřejmě mají na výběr z mnoha dalších nápojů.

A to je všechno?!

Pití nám přinesli a už jen čekáme na oběd. Jako první nám na stůl přinášejí placku – ano jednu, ale ta je rozřezaná na čtyři díly. Jako další nám přinášejí omáčku v supr čupr kotlíku, pod kterým se nachází čajová svíčka. Díky svíčce je zajištěno, že během jídla omáčka nevychladne. No a když nám to všechno vyložili na stůl, tak se teta ptá ‘a to je všechno?‘. Myslím, že kdyby věděla, jak je toto jídlo syté, tak by se neodvážila položit takovou otázku. Ale ano, to je všechno.

Zase jsem se nepoučila, že jo!?

Jeden díl placky, druhý díl.. No a vím, že vždycky čtvrtý díl placky mám problém sníst. Ale kdo by nechával takový jeden kousek, že jo?! Vždyť on na mě mrká, ať ho tu nenechávám. Ale pak mi je (pokaždé a tentokrát není výjimkou) úplně špatně. Bolí mě celé břicho, mám pocit, že mi za chvíli vybuchne žaludek a jen pomyšlení na to, že se za chvíli musím zvednout, se mi pořádně příčí.

Ty když se najíš..

Bývá to obráceně, většina lidí to má tak, že když se nají, tak jsou spokojení a je s nimi lepší komunikace. No a u mě to asi tak úplně není. Když totiž jdeme (čti valíme se) domů, tak pořád nadávám, že jsem se zase nepoučila, že jsem se zase přejedla a že jsem si zase neuměla říct, že už jsem plná! A tak na na mém účte přistává věta ‘normálně lidé, kteří se nají, tak začnou být milejší, u tebe je to ale naopak‘ – jo, díky za to, dobré vědět.

Prostředí

Myslím, že co se týče prostředí, je to co člověk, to názor. Mě osobně přijde prostředí velice útulné, nachází se zde mnoho objektů typických pro Indii. A co se týče obsluhy, tak obsluhují rodilí Indové, někdy je problém s komunikací, ale vždy se nakonec domluvíte.

A když budete chtít vyrazit

Ještě pár posledních informací o indické restauraci, ve které jsme byly – ulice Chelčického. Osobně jsem vyzkoušela i druhou českobudějovickou pobočku restaurace, ale tam mi jídlo moc nechutnalo. My jsme šly bez rezervace, ale v případě, že půjdete na večeři, je lepší zarezervovat si stůl, protože velice často je restaurace zcela plná.

A ještě malá poznámka, kterou jsem zjistila až při poslední návštěvě. Pokud byste vyrazili do restaurace ve všední den v době oběda (11-15h), tak určitě není špatné využít denního menu. Menu obsahuje 100g omáčky a placku – podle mě je to tak akorát porce pro jednu osobu. V tomto denním menu se ale nenachází moje oblíbená ‘Badam Passanda‘. A proto bych já osobně musela jít buď do poloviční porce (což se nevyplatí) nebo bych si jídlo nechala zabalit s sebou no a nebo úplně nejlépe bych vzala ještě nějakou osobu s sebou.

Takže.. Byli jste už někdy v indické restauraci?
Máte vy nějakou oblíbenou restauraci v ČB?
Kdo se mnou půjde příště do indické? 😀

Lucka Stefani ♥

3